Ostojić o anketama: Bandićeva prednost je dostižna

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

PREDSTAVLJAJUĆI informativni letak 'Pacijent u središtu bolničkog sustava', povodom Svjetskog dana bolesnika, ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirao je rezultate istraživanja IPSOS PULS-a prema kojima bi, u drugom krugu lokalnih izbora u Zagrebu, pobijedio Milan Bandić s 52 osvojenih glasova.

Ministar zdravlja i SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić smatra da je prednost Bandića dostižna.

"Budući da sam kandidat svega šest tjedana, neki su mjesecima, neki su godinama, mislim da je ovo vrlo rana faza i rezultat je zbilja dobar. Do izbora je još daleko, ima puno vremena da objasnim građanima ono što su oni pokazali u ovoj anketi. Njih više od polovice misli da Zagreb ide u lošem i krivom smjeru i oni su u biti vjesnici promjena. Zagreb naprosto treba promjene, a do izbora ću detaljno objasniti svoj program i smatram da će Zagrepčanke i Zagrepčani prepoznati da Zagreb treba noviju, pošteniju i moderniju vlast", poručio je Ostojić.

Komentirao je i aferu s konjetinom u Europi. Na pitanje postoje li zdravstveni rizici u Hrvatskoj, Ostojić odgovara kako nema mjesta panici.

"Zajedno s Ministarstvom poljoprivrede radimo detaljnu analizu i moja sanitarna inspekcija je na terenu. Radi cijelo vrijeme. Prije dva mjeseca sam vam pokazao koliko godišnje točno napravimo pretraga. Više od 150.000 pretraga i analiza na granici, a još daljnjih 240.000 diljem Hrvatske. Inspekcija radi svoj posao, za sada nema nikakvih naznaka i ne treba paničariti", poručio je Ostojić.
 

Pročitajte više