Otkriven identitet okrutnog ubojice: Nemoćnog starca iz Vojnića vezao, brutalno pretukao pa ugušio

NAKON više od četiri mjeseca intenzivne istrage karlovačka je policija uspjela otkriti identitet ubojice 74-godišnjeg Momčila Španovića iz mjesta Krstinje kod Vojnića. Kako je priopćila PU karlovačka, ubojica je 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji trenutno nije dostupan državnim tijelima Republike Hrvatske, pa potraga za njim i dalje traje. Protiv njega će Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, zbog počinjenog kaznenog djela Ubojstva iz čl. 90. KZ-a, redovnim putem biti proslijeđeno posebno izvješće.

Opsežnu istragu karlovačka je policija provela u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, kolegama iz susjedne BiH te Interpolom.

Podsjetimo, okrutno ubojstvo u Vojniću zgrozilo je javnost nakon što su rezultati obdukcije pokazali kako je nesretni starac ugušen te prije toga brutalno pretučen. Na njegovom tijelu pronađene su brojne teške ozljede.

Njegovo beživotno tijelo pronašla je 17. travnja, dva dana nakon ubojstva, susjeda kod koje je svakog dana odlazio na ručak. Nakon što se dva dana nije pojavio, odlučila je provjeriti je li s njime sve u redu. Pred kućom ju je zatekao zastrašujući prizor: Starac je ležao mrtav pred kućnim pragom, ruke su mu bile vezane plavom plastičnom uzicom, a ista uzica pronađena je i oko njegova vrata. Drugi kraj užeta bio je zavezan za ogradu, kako se starac ne bi mogao micati.

Ono zbog čega se sumnjalo kako je zločin nacionalno motiviran bila je zelena vojna košulja kakve su se nosile u bivšoj Jugoslavenskoj armiji, kao i kapa, dok mu je u usta ubojica stavio zelenu potkapu.

Pročitajte više