Ova Hrvatska je sramota za Vukovar!

Foto: Guliver image/Getty images

MEĐU mnogim porukama posvećenim Vukovaru, jedna je bila posebno upečatljiva. Napisao ju je Nikša Marinović na svom Facebook profilu.

"Koga nije bilo briga onda, nije ga briga ni danas. Proklet bija svako ko na tisućama ljudi koji su živili ka pasi u smrtnom strahu dok smo mi sidili u kafiću i pili kavu, i na mrtvima i nasilno prekinutim djetinjstvima želi kupit političke bodove. Prokleta bila svaka spodoba koju je rat izbacija na površinu, i ko dan danas kopa po duši izdanoga grada, silovanog mjesecima u direktnom televizijskom prijenosu u sred Evrope na pragu 21. stoljeća. I crveni i plavi, svi su isti. Nije Vukovar ponos ove Hrvatske, nego je ova Hrvatska sramota Vukovara. Počivali u miru, i grad i njegovi mrtvi.", napisao je Nikša Marinović.

"Gospodo, nesreće ove zemlje, pa vi biste trebali bosi hodati u koloni sjećanja!"

"Pitam se danas, nakon što sam puno toga čuo i saznao, vidio u svoje 32 godine života, a imao sreću što nisam Vukovarac - gospodine Predsjedniče države RH, gospodine Premijeru, gospodo ministri - kako vas nije stid, sramota...? Nema tog Stožera i stožera koji bi mi zabranili da se poklonim tim nevinim žrtvama, Hrvatima, Srbima, Muslimanima, Židovima koji su ginuli u Vukovaru! Nema te zabrane koja bi me spriječila da kleknem na koljena za svu djecu, branitelje, starce koje su ubili na Ovčari, Veleprometu, Borovokomercu!  Gospodo, nesreće ove zemlje, pa vi biste trebali bosi hodati u koloni sjećanja! Beskrajno nesretan, pitam se danas: kako biste se ponašali da ste primjerice vi, premijeru, bili u dvorištu bolnice kada je došao Šljivančanin i okupatorska, zločinačka JNA? Da li biste rekli da za vas to nije utakmica nego se okrenuli i spasili sebe, a ostale ostavili!
Nisam više ljut ni na koga, plačem!", napisao je Indexov čitatelj Alen.

"Žao mi je što je danas opet bilo jednoumlja....ja kao hrvatski dragovoljac žena koja sam ostavila trogodišnje djete i otišla spašavati ranjene ne želim Hrvatsku mržnje...hoću da moja djeca žive život bez opterećenja bez gorčine....okrenite se više budućnosti i životu...rat je završio i živjeti moramo....", napisala je na Facebooku Indexova posjetiteljica.

> Šaljite nam vaše poruke za Vukovar na mail kontakt@index.hr

> Komentare možete ostavljati i na Indexovom Forumu te Facebooku

Pročitajte više