Papa katolicima koji su se udaljili od Crkve: Ja vas poštujem, a Bog vas svejedno očekuje!

Foto:Gulliver Image/ Getty Image

PAPA Franjo je u ponedjeljak povodom blagdana Bogojavljanja poručio katolicima koji su se udaljili od Crkve da ih poštuje, ali im je također rekao da ih Bog očekuje, javljaju mediji.

"Želio bih reći onima koji se osjećaju otuđenim od Boga i Crkve - i kažem to s punim poštivanjem prema onima koji se boje ili su nezainteresirani: Gospodin te zove i želi da budeš dio njegova naroda i čini to s puno poštovanja i ljubavi", kazao je papa Franjo na blagdanski dan na koji se katolici prisjećaju posjete trojice kraljeva ili mudraca s istoka koji su, prateći betlehemsku zvijezdu repaticu, došli u Jeruzalem pokloniti se novorođenom Isusu. Radi se o jednom od najstarijih katoličkih blagdana poznatog i kao Sveta tri kralja.
 
"Gospodin ne preobraća, on daje ljubav i ta te ljubav traži i čeka - tebe koji ne vjeruješ ili si odlutao. To je ljubav Božja", rekao je Papa.
 
Jedan od prioriteta Svetog oca je pružiti ruku i doprijeti do ateista i katolika koje je Crkva marginalizirala, posebice homoseksualce. Zadužio je svećenike, biskupe i kardinale da izađu van i propovijedaju onima na marginama društva, a ne da čekaju da se sami vrate Crkvi.

Pročitajte više