Pet mrtvih u potresu u Indoneziji: Preplašeni stanovnici noć proveli na ulicama

DAN NAKON što su Indoneziju pogodila tri snažna potresa, od kojih jedan jačine 8,7 stupnjeva po Richteru, Državna agencija za izvanredne situacije priopćila je da je u potresu poginulo 5 osoba, dok je jedno dijete teško ozlijeđeno, javlja CNN.

Dvije osobe umrle su od srčanog udara, jedna od pretrpljenog šoka, a dijete je zadobilo teške ozljede kada je palo s drveta. Prema izjavama glasnogovornika Agencije, materijalna šteta još se procjenjuje, a ne mogu se isključiti ni nove žrtve.

Zemlju je prvo pogodio potres jačine 8,7 stupnjeva po Richteru, koji je izazvao neviđenu paniku među stanovništvom. Svega nekoliko sati kasnije dogodila su se još dva potresa, nešto slabija od prvog. Lokalne vlasti odmah su izdale upozorenje za tsunami. Ipak, najgori scenarij nije se dogodio, pa su tako zabilježeni samo manji valovi visine oko 20 centimetara.

Zbog straha od novih potresa stotine Indonežana odlučilo je napustiti svoje domove i prenoćiti na otvorenome, sve dok ne budu sigurni da se neće dogoditi nova podrhtavanja.

Pročitajte više