Liječnica preminula od posljedica prometne nesreće: "Spasila je toliko palčića"

Foto: Tino Juric/PIXSELL

Od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila prošlog tjedna na zadarskom području preminula je splitska liječnica. Iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata objavili su da je riječ o prim. dr. sc. Vesni Pavlov, liječnici Zavoda za neonatologiju KBC-a Split.

"Opraštamo se od one koja je bila najljepši primjer liječništva! Počivaj u miru draga Vesna", objavili su.

"Kako zahvaliti ženi koja je spasila toliko naših Palčića?"

I inicijativa "Palčić gore", kao i Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" oprostili su se od dr. Pavlov. 

"Pokušavamo naći prave riječi na ovakvu tragičnu vijest. Kako izraziti svoju tugu, što napisati? Nažalost, napustila nas je naša predivna doktorica Vesna Pavlov, jedna od hrabrih doktorica splitske neonatologije. Kako zahvaliti ženi koja je spasila toliko naših Palčića, omogućila našim roditeljima da sa svojom djecom na rukama iziđu iz bolnice", napisali su.

Podsjetimo, prometna nesreća u kojoj je stradala liječnica dogodila se 8. svibnja oko 16:45 na dionici državne ceste Babindub-Zemunik. Prema rezultatima očevida, do nesreće je došlo kada je 55-godišnji vozač upravljajući teretnim vozilom s prikolicom naletio na vozilo u kojem je bila splitska liječnica. Njen automobil se od siline udara odbio, zarotirao i udario u zaštitnu ogradu. 

Liječnička pomoć pružena joj je u OB Zadar gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede kojima je podlegla četiri dana kasnije.

Pročitajte više