Počinju Dani hrvatske male brodogradnje

Ilustracija: Index

BROJNI domaći proizvođači plovila iz cijele hrvatske okupit će se ponovno od danas do nedjelje, u marini hotela Le Meridien Lav Podstrani pokraj Splita na petima po redu Danima hrvatske male brodogradnje.

Tijekom četverodnevne manifestacije predstavit će se 50-tak brodova iz svih krajeva lijepe naše brodova, odnosno oko 60 posto trenutačno aktivnih tvrtki i obrta u toj gospodarskoj grani.

Ove godine su organizatori poseban naglasak stavili na hrvatske brodove koji se koriste u turizmu, kao što je brod domaćim ovogodišnje manifestacije, M/Y Navilux, jedinstven primjer nove linije motornih jedrenjaka potpuno proizvedenih u Hrvatskoj na kojem će se održavati predavanja i skupovi tijekom Dana hrvatske male brodogradnje. Još jedan uspješan turistički projekt hrvatskih brodara je i aluminijski katamaran tvrtke Adriatic Workboats, a polu-podmornica tvrtke Agena Marin ponovno će se predstaviti posjetiteljima i to s novim modelom koji će razveseliti najmlađe besplatnom vožnjama i razgledavanjem morskog dna.

Ulaz je i ove godine besplatan uz osiguran parking te probne vožnje svih plovila izloženih u moru. Radno vrijeme sajma je od 9 do 19 sati, a svečano otvaranje je na programu danas u 13 sati.


 

Pročitajte više