Pokrenuta humanitarna akcija za "Dom nade" - prvi dnevni boravak za beskućnike u gradu Zagrebu

Foto: fbhumanitarci-zagreb.hr

MEĐU brojnim akcijama pomoći najpotrebnijima koje je pokrenula Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb nalazi se i akcija za "Dom nade" - prvi dnevni boravak za beskućnike u gradu Zagrebu.

"Naša predsjednica Nana Schaps i voditeljica Vesna Renić obišle su prvi dnevni boravak za beskućnike u gradu Zagrebu. Bile su oduševljene entuzijazmom koji tamo vlada, te osnivačima i osobljem.

U dnevnom boravku će zagrebački beskućnici moći dobiti savjetovanje oko svojih socijalnih prava, pomoć oko pisanja zamolbi i životopisa za zapošljavanje, psiho-socijalnu i duhovno-moralnu potporu, besplatno korištenje računala i interneta, pranje rublja i tuširanje, šišanje. U pripremi su radionice za kreativno izražavanje, te besplatno učenje stranih jezika.

Odlučili smo pomoći ovoj prekrasnoj i nadasve humanoj inicijativi, te ćemo otvoriti akciju za prikupljanje pomoći prvom dnevnom boravku za beskućnike u Zagrebu. Osim nekvarljivih namirnica (koje se mogu odmah konzumirati) i higijenskih potrepština, željeli bi i skupiti društvene igre. Dnevni boravak neće imati televizor, jer im je cilj međusobno druženje. Dakle, šah, badminton, stolni tenis, karte, jumb i sl. bilo bi i više nego dobrodošlo. Moramo napomenuti da je većina korisnika muškog roda, kako bi skrenuli pažnju da nam što se higijene tiče, trebaju pretežito muški proizvodi.

Kako bi vam pojednostavili, potrebno nam je:

PRIORITET - deterdžent i omekšivač za rublje.

HRANA - paštete, mesni naresci, keksi, krekeri, kava, čajevi, razni namazi, trajna salama, riblje konzerve i sve ostalo što se može konzumirati bez pripreme

HIGIJENA - toaletni papir, papirnati ubrusi, gelovi za tuširanje, sapuni, šamponi, after shave, britvice i žileti te pjena za brijanje, četkice i paste za zube i ostala higijena za muškarce. Deterdžent, spužvice i krpe za suđe.

DRUŠTVENE IGRE - karte, šah, ping-pong stol i pribor, reketi i loptice za za badminton, Jumb, Čovječe ne ljuti se, Mlin i sl.

OSTALO - boja za zidove i drvenariju, alat, stalci za sušenje rublja, dvije velike termos boce, jedna će služiti samo za kavu, druga za čaj.

ODJEĆA - novo donje rublje i čarape

Također bi im dobro došla sušilica za rublje.

Kao i u svim našim akcijama, na raspolaganju vam je i naš žiro račun, te vas molimo da naznačite pod svrha plaćanja "Za akciju Dom nade"
ERSTE BANKA 2402006-1100677079
IBAN: HR4824020061100677079


Za ostale informacije, slobodno kontaktirajte voditelje akcije inbox:
Nana Schaps, Tihana Kunštek i Vesna Renić

Hvala svima koji će pomoći da prvi dnevni boravak za beskućnike u Zagrebu što kvalitetnije krene s radom", navode iz udruge FB Humanitarci Zagreb.

Pročitajte više