Policija zahvalila Zagrepčanima: Na Prideu je bilo dvije tisuće ljudi, priveden samo pijani muškarac

ZAGREBAČKA policija se zahvalila građanima na razumijevanju i poštivanju uputa plavaca tijekom Parade ponosa koja se u centru grada održavala od 14 do 18 sati.

"Oko tisuću ljudi krenulo je u 14 s Trga žrtava fašizma do Trga bana Josipa Jelačića gdje je povorka narasla na oko dvije tisuće sudionika. Na Zrinjevcu, gdje se održavao program Zagreb Pride-a, prisutno je bilo između 1500 i 2000 ljudi", priopćili su iz PU zagrebačke.

Kako smo već ranije pisali, policija je samo jednom intervenirala kada je preko Trga bana Jelačića prelazila Povorka ponosa. Uhitili su pijanog 47-godišnjaka koji je psovao u blizini plavca. No, to je bilo sve od njihova posla.

"Pošto je organizator ovog okupljanja zatražio od mjerodavnih službi održavanje a u normalnom režimu prometa, povremeno je na trasi kretanja dolazilo do zaustavljanja i preusmjeravanja tramvajskog prometa stoga Policijska uprava zagrebačka  zahvaljuje građanima na razumijevanju i poštivanju uputa policijskih službenika na terenu", zaključuju iz policije.

Pročitajte više