Pomoćnica ministra Matića: Nema razloga za prosvjed, neka branitelji kažu što ih muči

Foto: Hina

POMOĆNICA ministra branitelja Vesna Nađ ocijenila je u ponedjeljak kako nema razloga za prosvjed branitelja, koji je ušao u treći tjedan, te je poručila da sve aktivnosti ministarstva idu u korist branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Nađ je istaknula da je Ministarstvo branitelja otvoreno "za svaku komunikaciju" i spremno sjesti za stol s branitljima kako bi se vidjelo "što ih ih konkretno muči".

"Ne vidim razloga za prosvjed jer smo se uvijek odazivali na potrebe branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata. To što prigovaraju da smo im uništili dostojanstvo - nije točno. Svakim izmjenama zakona išli smo u korist stradalnika Domovinskog rata, i to ćemo i dalje činiti", rekla je Nađ u izjavi novinarima nakon svečane sjednice kutinskoga Gradskog vijeća u povodu 758. obljetnice toga grada.

Nađ je na svečanoj sjednici s ministricom kulture Andreom Zlatar-Violić i kutinskim gradonačelnikom Andrijom Rudićem potpisala sporazum o zajedničkom interesu izgradnje nove poslovno-stambene zgrade u kojoj će, među ostalim, stambeno biti zbrinuti stradalnici Domovinskog rata.

Riječ je o 50-postotnim ratnim vojnim invalidima i onima s nižom postotkom invaliditeta s područja Kutine, rekla je Nađ i dodala da su invalidi s većim postotkom i članovi obitelji poginulih branitelja već stambeno zbrinuti.
 

Pročitajte više