Porošenko se neće sastati s Putinom: Ne ide u Brazil na zatvaranje SP-a zbog stanja u Ukrajini

Foto: Hina

UKRAJINSKI predsjednik Petro Porošenko neće putovati u Brazil na svečanost zatvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rio de Janeiru, objavio je njegov ured, a prenose u nedjelju agencije.

Porošenko se zahvalio na pozivu jer "drži da je njegovo prisustvovanje završnici SP-a nemoguće zbog trenutačne situacije u Ukrajini", objavljeno je u subotu navečer. Nešto ranije u subotu glasnogovornik Kremlja kazao je kako bi se ruski predsjednik Vladimir Putin mogao susresti s Porošenkom u nedjelju u Brazilu u prigodi finalne utakmice SP-a kojoj će obojica nazočiti.

Ukrajinski borbeni zrakoplovi bombardirali su u subotu proruske separatiste i nanijeli im ogromne gubitke, priopćio je u subotu Kijev pošto je Porošenko zaprijetio da će pobunjenici platiti za smrtonosni raketni napad na vladine snage.

Porast nasilja na ukrajinskoj granici s Rusijom izazvao je nove optužbe Kijeva o umiješanosti Rusije u sukobe. Službeni Kijev je zatražio da Rusija prestane podupirati naoružane skupine na istoku Ukrajine te da zaustavi provokacije na granici.

Putin će u Brazilu prisustvovati i svečanoj predaji prava organiziranja idućeg svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji 2018., a razgovarat će i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel koja će u Brazilu pratiti finale reprezentacija Njemačke i Argentine, te sudjelovati na samitu čelnika zemalja skupine BRICS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika).

Pročitajte više