Posjetila Sanadera: I Doris Pack u Remetincu

Foto: Hina

REMETINEC je ovih dana popularno mjesto. U zagrebačku kaznionicu jučer je nakratko svratila i njemačka političarka i europarlamentarka Doris Pack, koja ovih dana boravi u Hrvatskoj. Ondje nije stigla zbog najnovijeg pritvorenika - zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, već svog dobrog starog prijatelja Ive Sanadera.

Pack je ranije, podsjećamo, navodila kako su je iznenadili Sanaderova ostavka, a kasnije i njegovo uhićenje. "Čula sam za Sanaderovu ostavku u vrijeme ručka i bila sam zaprepaštena. Njega sam dobila na telefon tek poslijepodne i rekao mi je da se osjeća napuštenim i da ne može više. Nekoliko sam ga puta zvala, ali nikada mi nije dao objašnjenje", ispričala je svojedobno Pack, tvrdeći da nitko, pa čak ni Angela Merkel, nije prisilio Sanadera na ostavku, jer su svi bili zaprepašteni njegovim potezom.

Pack i Sanader dugogodišnji su prijatelji. Svojedobno je Pack demantirala špekulacije da je Sanaderu davala savjete oko formiranja Vlade i vođenja koalicijskih pregovora, iako je potvrdila da se često čuju.

Pročitajte više