Potpisan novi kolektivni ugovor: Do kraja lipnja otkazi uz otpremnine za 403 radnika HT-a

Foto: Arhiva

HRVATSKI TELEKOM objavio je da su predstavnici poslodavca i sindikata jučer potpisali novi Kolektivni ugovor koji će biti na snazi do 30. lipnja 2014. godine, a temeljem posebne ponude otpremnina kompaniju će do kraja lipnja ove godine napustiti 403 zaposlenika.

Usporedo s postizanjem dogovora o potpisivanju novog Kolektivnog ugovora, koji "jamči socijalni mir u idućih godinu i pol dana tijekom kojih neće biti proglašenja tehnološkog viška, za određene su kategorije zaposlenika dogovorene i posebne otpremnine uvećane za 50 posto povrh otpremnina utvrđenih kolektivnim ugovorom", priopćeno je iz HT-a.

Ukupni trošak otpremnina i povezanih materijalnih prava za te zaposlenike iznosi 201 milijun kuna. Iz HT-a ističu da je novim Kolektivnim ugovorom dio stavki racionaliziran, pa je tako godišnji regres po zaposleniku sa 6.000 kuna smanjen na 3.000 kuna bruto. Božićnice od 2.500 kuna, uskrsnice i jubilarne nagrade ostale su iste.

Novi ugovor potpisali su predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a Ivica Mudrinić te članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Irena Jolić Šimović, a u ime sindikata predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST) Juko Cikojević i potpredsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH) Ivan Majdak.
 

Pročitajte više