Požar u napuštenoj Duhanskoj stanici u Širokom Brijegu

Ilustracija: Arhiva

VELIKI požar izbio je u srijedu u popodnevnim satima u zgradi bivše Duhanske stanice u središtu Širokog Brijega a vatrena stihija prijetila je i okolnim kućama, potvrdili su iz Vatrogasne službe u Širokom Brijegu.

Požar je izbio u najvećoj zgradi Duhanske stanice u Širokom Brijegu. Gust dim prekrio je veći dio središta Širokog Brijega, a plameni jezici su vrlo brzo gutali drugi i treći kat napuštene zgrade u kojoj je ostao veliki dio inventara. U požaru je izgorio i strop zgrade.

Iz Dragovoljnog vatrogasnog društva u Širokom Brijegu naveli su da su njihova dva vozila i svo raspoloživo osoblje na terenu pokušavajući obuzdati vatrenu stihiju. Po istim navodima u jednome trenutku požar je prijetio i obiteljskim kućama koje se nalaze u blizini.

Više zgrada duhanskih stanica u hercegovačkim općinama izgorjele su u podmetnutim požarima proteklih godina za koje nisu pronađeni počinitelji. Sumnja se da su požari podmetani u zgrade duhanskih stanica kako bi se što jeftinije došlo do vrijednoga zemljišta koje se nalazi u središtu općina.

Pročitajte više