Prijeti mu godina zatvora: Upucavao se curama pa dobio prijavu za nametljivo ponašanje

Ilustracija: Shuterstock

SPLITSKA policija prijavila je 31-godišnjaka za novo kazneno djelo nametljivog ponašanja.

Kriminalističko istraživanje proveli su inspektori Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske. Zaključili su da postoji dovoljno osnova za prijavu jer je osumnjičeni u dužem vremenskom razdoblju kontinuirano uznemiravao šest djevojaka u dobi od 18 do 31 godine.

Predan je pritvorskom nadzorniku, što znači da ga čeka i ispitivanje u Općinskom državnom odvjetništvu. Vrlo lako je moguće da će završiti u zatvoru kako ne bi ponovio djelo. Ako sudac bude imao milosti, možda prođe bez zatvora sa zaštitnom mjerom zabrane kontaktiranja oštećenih djevojaka.

SMS-ovi neprimjerenog sadržaja

Policija je istragom utvrdila kako im je slao SMS-ove neprimjerenog sadržaja s različitih brojeva mobitela, čime je kod žrtava prouzročio osjećaj straha i uznemirenost. Da se zaključiti da je znao gdje žive te da je pratio njihove kretanje. Poruke nisu bile prijeteće, ali jesu uvredljive. Pet od šest djevojaka poznaju osumnjičenog, ali nisu znale da on stoji iza poruka.

Zakon, inače, propisuje do godinu zatvora za nekvalificirani, odnosno, tri godine zatvora za kvalificirani oblik ovog kaznenog djela koje je u primjeni od početka godine.

Kako doznajemo, neke od žrtava bile su na meti osumnjičenog šest godina, no za kazneni progon relevantno je samo vrijeme od stupanja novog Kaznenog zakona na snagu.

Pročitajte više