Privatizacija: Četiri ulagača dobila dozvolu za dubinsko snimanje poslovanja Imunološkog zavoda

Foto: Imunološki zavod

CENTAR za restrukturiranje i prodaju ovlastio je četiri potencijalna investitora za provedbu dubinskog snimanja poslovanja Imunološkog zavoda.

Ovlaštenje su dobili Jadran Galenski laboratorij, PharmaS zajedno sa fondovm Nexus Private Equity, Visia Croatica i Bilthoven Biologicals.

U svibnju prošle godine održana je prva sjednica Povjerenstva za odabir strateškog partnera Imunološkog zavoda, na kojoj je donesena odluka i poslan Javni poziv svim zainteresiranim investitorima za dostavljanjem ponuda za kupnju Imunološkog zavoda.

Nakon toga, u propisanom roku pristiglo je osam ponuda.

Interes su iskazali Bilthoven Biologicals, Nexus Private Equity Partners, Royal Derryclare iz Dublina, riječki Jadran Galenski laboratorij, zagrebačka Geneza, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Zagreb i zagrebačka tvrtka Visia Croatica.

Prema ranijim informacijama, neki ulagači bili su nezadovoljni uvjetima natječaja.

Vlada je kao početnu cijenu za Imunološki zavod postavila 49,30 kuna po dionici ili 7,79 milijuna kuna, uz obvezu ulagača da u godinu dana uloži 100 milijuna kuna u novu proizvodnju i osiguranje trajnog dobivanja dozvola za proizvodnju virusnih i bakterijskih cjepiva i krvnih derivata, za što mnogi smatraju da je prekratak rok za realizaciju.

Pročitajte više