Pronađena masovna grobnica u Meksiku: Jesu li ovo tijela nestalih studenata?

Screenshot: Euronews

MEKSIČKE vlasti pronašle su masovnu grobnicu u državi Guerrero. Trenutačno pretražuju ovo područje na kojemu je nestalo četrdesetak osoba nakon nasilnih sukoba prošloga tjedna, javlja Reuters.


Do otkrića je došlo jučer na periferiji grada Iguala, a policija je ogradila ulaz u cestu koja vodi do brda koje su opkolila policijska vozila. 

"U sljedećih nekoliko sati utvrdit ćemo uzrok smrti i točan broj tijela", rekao je Jorge Valdez, glasnogovornik meksičkog državnog odvjetništva.

Iguala je mjesto gdje su se prošli tjedan sukobili studenti i policija. Najmanje šest ljudi poginulo je u ovim incidentima, a desetke studenata se od tada smatra nestalim. Među 57 nestalih osoba, samo ih se 13 vratilo svojim kućama.

Zbog smrti dvaju studenata tada su uhićena 22 policajca, a lokalni dužnosnici kritizirali su policiju da je  upotrijebila pretjeranu silu.

Posljednjih godina diljem Meksika je pronađeno nekoliko masovnih grobnica, koje su rezultat užasnog nasilja i problema s drogom i lokalnim bandama koje su od 2007. godine ubile oko 100 tisuća ljudi.

Pročitajte više