Protiv rastrošne SDP-ove županice pokrenut postupak zbog sukoba interesa

Foto: HRT

POVJERENSTVO za sprječavanje sukoba interesa pokrenulo je postupke protiv dvoje SDP-ovaca - županice sisačko-moslavačke Marine Lovrić Merzel i saborskog zastupnika Ivana Račana.

Lovrić Merzel optužena je zbog financiranja lokalnih radio postaja gradskim novcem. Suvlasnik radio postaje Quirinus koja je dobila sredstva od županije je Mladen Merzel, suprug županice Lovrić Merzel.

Zbog medijskog interesa za ovaj slučaj Mladen Merzel nedavno je na HRT-u izgubio kontrolu, te nakon emisije "Nedjeljom u 2", u kojoj je gostovala njegova supruga, verbalno napao voditelja emisije Aleksandra Stankovića. Županica je u toj emisiji kazala da je sve radila po zakonu i da ne vidi nikakav problem s davanjem županijskih sredstava radio postaji svog supruga.

Slučaj Ivana Račana povjerenstvo će razmatrati zbog toga što SDP-ov saborski zastupnik, sin bivšeg premijera Ivice Račana, nije na vrijeme prenio na posrednika upravljačka prava u svojoj privatnoj firmi.

Ovo nije prvi put da Marina Lovrić Merzel ima probleme s povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa. To je povjerenstvo županicu je 2010. godine kaznilo globom od 10.000 kuna, nakon što je utvrđeno da je u imovinskoj kartici lažno prikazivala visinu svoje plaće.

Pročitajte više