Linićeva rastrošna kuma ulovljena u laži!

Linićeva rastrošna kuma ulovljena u laži!

Screenshot: HTV

SISAČKO-MOSLAVAČKA županica Marina Lovrić Merzel lagala je da je koncert Miroslava Škore plaćen 50.000 kuna, održan u Novoj Subockoj 6. listopada 2012. godine povodom proslave završetka obnove Zapadnoslavonske magistrale i Dana neovisnosti Republike Hrvatske, organiziran prema želji lokalnog mjesnog odbora!

Laž koju je Merzel, koja je u kumskim odnosima s ministrima Linićem i Mrsićem te jako dobrim prijateljskim odnosima s predsjednikom Josipovićem, javno izrekla prije dva tjedna u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, kako bi opravdala svoju rastrošnost, u mjesnom odboru Nove Subocke, malog mjesta koje se nalazi između Lipovljana i Novske, odlučno demantiraju. Ronald Bilogrević, predsjednik mjesne općine Nova Subocka kaže kako se njih ništa nije pitalo već je o svemu odlučivala Županija.

"Nitko nas nije pitao želimo li uopće proslavu. S organizacijom nismo imali veze. Sve je bilo na Županiji. Sjećam se da je bila neka dilema hoće li proslava biti organizirana kod nas ili Rajiću. Grad Novska je jedino platio struju i nabavio stolove i klupe, mi jedino što smo dali ključeve društvenog doma", ispričao je za Index o proslavi Bilogrević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliki su troškovi tog slavlja, u Novoj Subocki pojma nisu imali. Kako kaže Bilogrević, lokalno je kružila čak i priča o tome da je Škoro pjevao besplatno, dok stvarne troškove nitko ne zna, jer nije riječ samo o Škorinom honoraru, već se i jelo na račun Županije - posluživale su se besplatne porcije čobanca, lovačkog gulaša i prženih ribica, a tu su i drugi troškovi organizacije. Na proslavi je bilo oko 5.000 ljudi.

Na plaćanje koncerta 50.000 kuna u Novoj Subockoj, da ih je itko išta o tome pitao, ne bi pristali. "Čitavi godišnji proračun našeg mjesnog odbora za prošlu godinu iznosio je 6.000 kuna, a za ovu je još manji - 5.500 kuna", kaže Bilogrević koji navodi kako taj novac troše na popravke i ulaganje u mjesni društveni dom kako bi ga se moglo iznajmljivati da bi bio rentabilan.

Za kraj je nadodao i kako mu se čini da je spominjanih 50.000 kuna "samo kap u moru" onoga što je Merzel, Linićeva kuma, potrošila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara