Prvi maj u Gvozdu: Orio se Thompson, alkohol je tekao u potocima, "stari znanci" mlatili se s policijom

SLAVIO se Prvi maj. Iz kafića su treštali Thompsonovi hitovi. Alkohol je tekao u potocima, galamilo se i pjevalo. A kad je stigla policija kako bi uvela red i mir - onda se s njom i mlatilo. Pozvana je čak i interventna! Tako je izgledala proslava Praznika rada u Gvozdu, gdje je u utorak oko 19.30 sati policija imala pune ruke posla.

Policajci su ih pokušali stišati i smiriti, ali se veselom društvu to nije svidjelo

Kako je izvijestila PU sisačko-moslavačka, 1. svibnja oko 19.30 sati policija u Gvozdu zaprimila je dojavu o narušavanju javnog reda i mira na prostoru ispred kafića u Ulici kralja Petra Svačića u Gvozdu. Na intervenciju su stigla petorica policajaca te su na terasi kafića zatekli nekoliko vidno alkoholiziranih osoba koje su uz viku i galamu slušale glasnu muziku. Policajci su ih pokušali stišati i smiriti, ali se veselom društvu to nije svidjelo.

Predvodnici glasnog negodovanja protiv policijskih pokušaja da se uspostavi red i mir bili su 21-godišnjak i 28-godišnjak. Kako se navodi u policijskom izvještaju, 21-godišnjak se opirao uhićenju, pri čemu je udarcem šake oštetio i vrata službenog policijskog automobila te lakše ozlijedio jednog policijskog službenika. Istovremeno, 28-godišnjak je odguravao i povlačio policijske službenike za košulje te im prijetio ubojstvom, dok je 18-godišnja djevojka urlala na policajce te lakše ozlijedila jednog od njih - ogrebla ga. Dok su se policajci natezali s 28-godišnjakom i 18-godišnjakinjom, 21-godišnjak im je pobjegao.

Dok su rješavali napad epilepsije 28-godišnjaka, pobjegla im i 18-godišnjakinja
 
Kad su policajci 28-godišnjaka koji ih je napao pokušali ugurati u službeni automobil, on se bacio na pod automobila. Policija u svom izvješću navodi kako je "najvjerojatnije odglumio napad epilepsije". Policajci su ga potom izvukli iz automobila, a on se nastavio bacati i glavom udarati u asfalt. "Policijski službenici su mu pružili prvu pomoć i u nekoliko navrata tražili dolazak Hitne medicinske pomoći. 28-godišnjaka su građani prevezli u Dom zdravlja Topusko gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede", stoji u policijskom izvješću te se dodaje kako je 18-godišnja djevojka, koju su već smjestili u policijski auto, tijekom sve te strke "iskoristila gužvu" i pobjegla.

Pozvali i pojačanje, situaciju smirila tek interventna iz Siska!

S obzirom na kaos koji je nastao, policajci su pozvali pojačanje pa su im u pomoć stigli kolege iz Gvozda i Gline. No, ni to nije bilo dovoljno - situaciju su uspjeli smiriti tek policijski službenici Interventne jedinice policije iz Siska.

Epilog proslave: 6 prekršajnih i 5 kaznenih prijava


Zbog narušavanja javnog reda i mira te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti uhićeni su 15-godišnjak, 17-godišnjak, dvojica 29-godišnjaka te 46-godišnjak iz Gvozda. Nakon saslušanja kod prekršajnog suca pušteni su na slobodu. 21-godišnji konobar kafića u kojem je nastala cijela drama dobio je prekršajnu prijavu zbog točenja alkohola pijanim gostima.

Uz gore navedenu šestorku koja je zaradila prekršajne prijave, policija je privela još pet osoba. Kazneno su prijavljeni 18-godišnjak, 21-godišnjak, 23-godišnjak, 28-godišnjak i 18-godišnjakinja iz Gvozda. Petorka je nakon dovršetka kriminalističke obrade smještena u pritvor.

Stari policijski znanci


PU sisačko-moslavačka je izvijestila i kako im je većina sudionika ovog okršaja od ranije poznata - višestruko su evidentirani kao počinitelji kaznenih djela i prekršaja.

Lista njihovih dosadašnjih "postignuća" izgleda ovako:

- 46-godišnjak - 21 kazneno djelo i 4 prekršaja s elementima nasilja
- 17-godišnjak - 4 kaznena djela
- 15-godišnjak - 4 kaznena djela i 4 prekršaja s elementima nasilja
- 29-godišnjak - 4 prekršaja s elementima nasilja
- drugi 29-godišnjak - 2 prekršaja s elementima nasilja
- 18-godišnjak - 5 kaznenih djela i 3 prekršaja s elementima nasilja
- 28-godišnjak - 1 kazneno djelo i 5 prekršaja s elementima nasilja
- 23-godišnjak - 5 prekršaja s elementima nasilja
- 21-godišnjak - 1 kazneno djelo i 3 prekršaja s elementima nasilja

Pročitajte više