Prvi susret nakon tri i pol godine: Paurević i Stojanović oči u oči u sudnici!

Foto: Index

POLA SATA kasnilo je jutros suđenje Kristijanu Stojanoviću, optuženom da je 6. lipnja 2010. godine, s više hitaca iz vatrenog oružja na splitskom Poljudu pokušao ubiti Lea Paurevića. Sudac Vlado Živaljić ništa nije htio prepustiti slučaju pa su sigurnosne mjere maksimalno postrožene, a zbog velikog interesa medija, rasprava je premještena u veliku dvoranu splitske Palače pravde.

Pokazalo se da nekog većeg razloga za zabrinutost nije bilo. Prvi susret Paurevića i Stojanovića nakon tri i pol godine prošao je u civiliziranom tonu. Štoviše. Leo Paurević uopće nije zainteresiran za kazneni progon Stojanovića, a neće postaviti ni imovinsko-pravni zahtjev za naknadu štete.

Hitri refleksi mu spasili život

Paurević je napadnut u ranim jutarnjim satima kada je krenuo s posla u diskoteci Hemingway. Primijetio je kako se njegovom Jaguaru približava motocikl s dvojicom. Bilo mu je to sumnjivo, a onda je primijetio i kako je suvozač izvadio oružje. Zapucao je, a Paurević se bacio na stražnje sjedalo Jaguara, što mu je vjerojatno spasilo život. Pogođen je prvo u rame, a onda i u ruku kojom je zaštitio glavu.

Sudac Živaljić htio je razjasniti iskaz koji je Paurević dao u istrazi. Bilo mu je, naime, sporno što sada Paurević tvrdi da se motocikl nije zaustavio, a u istrazi je rekao da je stao i da ga je naoružani suvozač tražio po vozilu. Zapravo je htio reći da ga je ciljao. Misli da je ispaljeno šest do sedam metaka.

Bez motiva?

Stojanovića je, pak, zanimalo po čemu je Paurević zaključio razliku u visini između vozača i suvozača.

Zadnji kraj motocikla je viši, a suvozač nije visinom prelazio vozača, odgovorio mu je Paurević.

Suca Živaljića zanimalo je zna li Paurević motiv. Ne zna, kao što nema drugih saznanja da je Stojanović počinitelj, osim što je čuo da se hvalio uokolo kako je upravo on pucao na njega. 

"Sve mu opraštam"

"Meni se nakon svega nameće jedno pitanje. Opraštate li optuženom?", upitao je sudac Živaljić Paurevića.

"Opraštam mu sve", kazao je Paurević.

I optuženi i žrtva danas su na inače raspravu dovedeni iz zatvora. Paurević služi kaznu za incident s policajcem koji je dobio laktom u glavu dok ga je razoružavao, dok je Stojanović u istražnom zatvoru zbog istrage koja se vodi za ubojstvo Ive Stipetića u Klisu.

 

Pročitajte više