Pusić bogatija za milijun dolara, Vrdoljak kupio stan, Linić otplatio kredite i prodao auto

Foto: Hina

IMOVINA Vesne Pusić drastično se povećala, pokazala je nova imovinska kartica prve potpredsjednice Vlade RH. Imovina joj se povećala za 900.000 dolara, a taj iznos odnosi se na nasljedstvo koje im je ostavio suprugov otac.

Dodatnih 85.000 eura je Pusić uprihodovala od prodaje stana svog supruga u Vilniusu, glavnom gradu Litve, a u imovinskoj kartici prijavila je i nagradu od 12.500 švicarskih franaka koju je dobila od zaklade iz Zuricha.

Vrdoljak kupio stan od 900.000 kuna

Drastične promjene u kartici prijavio je i Pusićkin stranački kolega, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. On je s novom suprugom uselio u stan vrijedan oko 900 tisuća kuna. Istovremeno je iz Vrdoljakove imovinske kartice nestala ušteđevina u iznosu od 200 tisuća kuna, a navodi i da je za stan od 98,47 kvadrata podigao kredit od 80.400 eura kojeg će otplaćivati deset godina. Bivšoj supruzi Vrdoljak svaki mjesec mora plaćati 2500 kuna alimentacije.

Milanović prodao stan

Promjenu u imovinsku karticu unio je i premijer Zoran Milanović. U svojoj kartici Milanović je naveo da je prodao stan u Zagrebu veličine 130 kvadrata. Milanović u kartici ne navodi koliko je zaradio, ali u prijašnjoj kartici stajalo je da je cijena stana 2000 eura po kvadratu, iz čega proizlazi da se radi o stanu vrijednom 260 tisuća eura.


Linić otplatio kredite

Promjene je u imovinsku karticu unio i Slavko Linić. Ministar financija prodao je osobni automobil Lada Niva iz 2003. godine, a ujedno je otplatio i kredite za stan i brod.

Iz Linićeve imovinske kartice nije jasno koji su iznosi otplaćenih kredita. Moguće je doći tek do podataka da su na kredit kupljeni stan od 63 kvadrata u Rijeci, te jahta Feretty 39 vrijedna pola milijuna kuna.

U Linićevu karticu uvrštena je i tvrtka Saturo Primo, koju je supruga ministra financija Ksenija na Trgovačkom sudu u Rijeci registrirala u ožujku 2012. godine. Temeljni kapital tvrtke iznosi 30.000 kuna, a radi se o firmi registriranoj za djelatnosti polovnog savjetovanja, poslovanja s nekretninama, trgovinu, istraživanje tržišta, promidžbu...

Grčić i Opačić prodali aute

Branko Grčić prodao je automobil BMW 320i iz 2008. godine za 160 tisuća kuna, dok je Milanka Opačić na prodaji automobila marke Renault Megane uprihodovala 71.000 kuna.

Maras uzeo 7000 eura kredita

Manju promjenu u imovinsku karticu unio je i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta. Maras je u ove godine u Erste banci uzeo 7000 eura kredita. Ovaj kredit Maras će otplaćivati do 2019. godine.

Pročitajte više