Pusić u Čileu s lidericama iz svih dijelova svijeta

Foto: FAH

PRVA potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić započela je danas posjet Čileu gdje u Santiagu sudjeluje na konferenciji na visokoj razini "Žene u vlasti i u procesu odlučivanja: izgradnja drugačijeg svijeta", koju organizira čileanska vlada u suradnji s UN Woman, priopćio je Ured glasnogovornika.

Radi se o skupu organiziranom u povodu obilježavanja 20-te obljetnice Četvrte svjetske konferencije o ženama održane u Pekingu 1995., na kojoj se, putem Pekinške deklaracije, 189 država obavezalo štititi i poticati prava žena.

Konferencija u Santiagu okupit će žene liderice iz svih dijelova svijeta te raznih segmenata javnog i privatnog djelovanja, a predviđeno je usvajanje završnog dokumenta "Poziv na akciju", u kojem će se naći preporuke za ubrzanu provedbu nacionalnih mjera koje će ženama omogućiti jednak pristup pozicijama moći i odlučivanja u svim društvenim sferama.

Pusić će na današnjem panelu pod nazivom "Lekcije usvojene tijekom 20 godina liderstva" govoriti o hrvatskim iskustvima, uključujući i zakonski okvir te razvojne projekte i inicijative na međunarodnoj razini, od projekata u Afganistanu do sastanaka na visokoj razini te aktivnoj ulozi u inicijativi za sprečavanje seksualnog nasilja u ratu.

Ministrica će se tijekom posjete Santiagu sastati sa čileanskom predsjednicom Michelle Bachelet i ministrom vanjskih poslova Heraldom Munozom Valenzuelom.

Pročitajte više