Raste broj smrtno stradalih u urušavanju trgovačkog centra u Latviji: 45 osoba poginulo, deseci ozlijeđenih

Screenshot: YouTube

BROJ smrtno stradalih u urušavanju krova trgovačkog centra u Latviji tijekom noći je porastao na 45, a strahuje se da će žrtava biti još više, budući da spasioci i dalje tragaju za zarobljenima pod ruševinama. Vjeruje se da je zarobljeno još najmanje 50 osoba.

Spasioci i vatrogasci su proveli cijelu noć tragajući za unesrećenima, a akcija spašavanja nastavlja se i danas. Troje poginulih bili su članovi spasilačkih ekipa koji su pokušavali pomoći unesrećenima, kada se na njih urušio još jedan dio krova.

Krov supermarketa Maxima urušio se u četvrtak navečer kada je dućan bio pun kupaca. Spasioci su pozvani u supermarket, koji se nalazi u predgrađu glavnog grada Rige, a neki od njih ozlijeđeni su u naknadnom rušenju kada je popustila slaba struktura zgrade. Prema posljednjim informacijama, ozlijeđeni su deseci osoba.

Zasad nije poznato zbog čega je došlo do urušavanja. Dok jedni tvrde da se prije nesreće čula eksplozija, drugi tvrde da je na kravu bila u tijeku izgradnja vrta. U tijeku je i policijska istraga o uzrocima urušavanja.

Pročitajte više