Ribić Jovanoviću: Lažeš i bezobrazan si

Foto: Hina

SVE JE spremno za državnu maturu - poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. I dok on proziva sindikate da najavljenim štrajkom žele stopirati upise na fakultete, oni uzvraćaju: to je laž!

Pogrešaka u državnoj maturi ove godine neće biti. Odrađene su detaljne pripreme i sve je spremno, kaže ministar obrazovanja Željko Jovanović.

"Poučeni nekim greškama iz prethodnih godina, analizirali smo ih kako se ove godine ne bi ništa dogodilo i da državna matura bude besprijekorna. Nitko ni na koji način ne smije ugroziti provedbu državne mature", rekao je Jovanović.

Misli pritom ministar na najavljeni štrajk sindikata u znanosti koji negoduju zbog smanjenja plaće kao posljedice ukidanja dodataka od 4,8 i 10 posto pa upire prstom na šefa sindikata Vilima Ribića.

"To je jedna vrlo neodgovorna, politikantska izjava Vilima Ribića koji zbog 2,5 milijuna kuna koje nije dobio za svoj sindikat sada pokušava vršiti pritisak i na ostalu obrazovnu vertikalu i ugroziti, između ostalog i završetak državne mature i upis na fakultete", kaže Jovanović.

"Odgovorit će mu naši članovi"

Ribić na optužbe odmahuje rukom. "To nije moja volja, već volja našeg članstva", kaže Ribić koji na uvrede uzvraća uvredama: ministar laže, a još je i bezobrazan.

"To je sramota, pa mene bi bila sramota tako lagati. Dakle, to sigurno nije istina što je rekao. Odgovorit će mu naši članovi. Ako su naši članovi zadovoljni njegovim prijedlogom kolektivnog ugovora onda neće biti u štrajku, ako nisu- bit će u štrajku", jasan je Ribić.

Štrajku će se pridružiti i sindikat srednjih škola Preporod, ako ih pozovu- kaže čelnik Željko Stipić koji ne ostaje imun na ministrove izjave:

"Što se tiče pokušaja ministra Jovanovića da zavadi Vilima Ribića sa drugim sindikatima, taj pokušaj osuđen je na neuspjeh, uostalom kao i sve što poduzima najneuspješniji Milanovićev ministar", zaključuje Stipić.

Pročitajte više