Rodila na cesti u Zadru: "Očito se živahnoj djevojčici jako žurilo"

Foto: Google Street View

"DOĐITE brzo, žena mi se porađa", kazao je kroz slušalicu muški glas djelatnici zadarske Hitne pomoći jučer u 18:49 sati. Hitnu pomoć je muškarac nazvao nakon što je iznenadni porod započeo dok je sa suprugom bio u šetnji.

Zastali su, kako nam kaže šefica zadarske Hitne pomoći Davorka Krnčević, na prostoru Tankerkomercove marine u Zadru, koja je samo stotinjak metara udaljena od zadarske Hitne pomoći. "Hitna je odmah krenula i za dvije minute smo bili na mjestu intervencije. Ali dok smo stigli, dijete se već rodilo", kaže nam Krnčević.

"Kako postupak poroda još nije bio završen, porod je dovršila iskusna dugogodišnja liječnica Hitne pomoći. U roku od 10 minuta su majka i dijete, koje se rodilo 15 dana prije termina, bili prebačeni do bolnice. Radi se o, kako je rekla doktorica koja je sudjelovala u porodu, zdravoj, rumenoj i živahnoj djevojčici kojoj se očito žurilo roditi", izjavila je šefica zadarske Hitne pomoći.

Krnčević naglašava kako se radi o lijepom događaju koji je podigao raspoloženje svim djelatnicima zadarske Hitne.

"To je vrlo lijep događaj za tim koji je u njemu sudjelovao, ali i za sve nas. Znate i sami da je Hitna pomoć u ljetnim mjesecima, kada ima puno turista, izložena velikom broju prometnih nesreća, povreda, trauma i općenito povećanom radu, što prate negativne i loše slike koje su dio našeg posla. Zbog toga svima dobro dođe ovako lijep događaj koji diže pozitivan adrenalin, svi su veseli i radosno pa se i sami prisjećaju kada su prisustvovali nekom sličnom događaju", zaključuje Krnčević.

Pročitajte više