SDP se hvali na Facebooku: Washington Post piše o nama

Foto: FAH

"WASHINGTON POST objavio je vijest o socijalnoj mjeri: Otpisom dugova najugroženijima pružaju jedan ‪novi početak‬!", stoji statusu kojeg je SDP objavio na svojim službenim Facebook stranicama.

Postavili su pritom i poveznicu na tekst kojeg je Washington Post objavio pod naslovom "Hrvatska je upravo otpisala dugove svojim najsiromašnijim građanima".

 

U tom tekstu novinar Rick Noack piše da će ova mjera Vlade RH pomoći oko 317 tisuća građana kojima su računi blokirani zbog neplaćenih dugovanja. Post prenosi i izjavu Milanke Opačić za Reuters, u kojoj je potpredsjednica Vlade poručila da će od ove mjere koristi imati oko 60 tisuća građana.

"Ne mogu se sjetiti ničeg sličnog", izjavio je za Post ekonomist Dean Baker, suradnik u Centru za ekonomska i politička istraživanja u Washingtonu komentirajući ovu mjeru hrvatske vlade.

Baker tvrdi da se radi o potezu bez presedana, ali dodaje kako to ne znači nužno da će ova mjera polučiti očekivane rezultate. "Nisam siguran da je ovo najbolji način pomoći siromašnim građanima. Ako kreditori budu smatrali da se tako nešto može dogoditi opet, naplaćivat će visoke kamate vjerovnicima slabije platežne moći", kaže Baker.

Pročitajte više