Sanader nastavlja s iznošenjem obrane u slučaju Fimi media

Foto: Hina

BIVŠI premijer Ivo Sanader i danas nastavlja s iznošenjem obrane na Županijskom sudu u Zagrebu. Ovo je peti dan otkada Sanader iznosi svoju obranu u slučaju Fimi media. Jučer je prozvao Uskok i rekao da je proces protiv njega montiran.

Ivo Sanader jučer je, iznoseći svoju obranu, demantirao da je ikada Vladinim avionom letio na Maltu, ali i u Beč. "Moje tobožnje putovanje u Beč na isprobavanje fraka... Ponovno ću reći: nikad Vladin avion za takve svrhe nisam upotrebljavao", izjavio je bivši premijer.

Ovdje se vode dva procesa: jedan pred sudom, jedan u javnosti, a oba je inicirao Uskok, rekao je Sanader i naglasio da je na djelu kršenje ustavnih odredbi i konvencije o ljudskim pravima. "Uskok je dobio nalog i imao je dva pomoćnika: imao je ljude koji su bili spremni zato jer su bili ucijenjeni, strpani u zatvor, itd. I drugo: imao je medije koji su odrađivali najprljaviji posao u novijoj hrvatskoj povijesti", rekao je Sanader.

Sanader je jučer govorio i o svojoj imovini i dotaknuo se zbirke umjetnina koje posjeduje. Rekao je da je vještački nalaz o njegovoj imovini manjkav i sumnjiv i da mu propuštanje evidentnih činjenica ide na štetu.

Pročitajte više