Sisak: "Samo ljubav nije dovoljna" za hrabre mališane s odjela pedijatrije

Ilustracija: Shutterstock

SISAK je ovoga tjedna domaćin jedne humanitarne priče. Radi se o projektu "Samo ljubav nije dovoljna". Idejni začetnici ove ideje su zapravo djeca koja su uvidjela problem i svojevoljno odlučila pomoći svojim vršnjacima i malim prijateljima, te kroz ples i pjesmu prikupiti donacije za pomoć odjelu pedijatrije sisačke bolnice.

"Ovu humanitarnu akciju odlučili smo započeti da podržimo ideju koja je potekla od dvoje djece, koji su inače i članovi sportskog plesnog kluba Top step, to su Luka i Lorena Peleš. Uvidjeli su tešku situaciju na odjelu pedijatrije Opće bolnice Sisak te su se u svoje slobodno vrijeme odlučili posvetiti tome da organiziraju humanitarnu akciju.

Mi smo im odlučili samo pomoći u nastojanjima i tako su se svi organizatori ove akcije ujedinili s ciljem da podržimo ideju i da im omogućimo da se šira javnost upozna s problemom na odjelu dječje pedijatrije", rekla je Marija Markulin iz portala poticaji.info, koji uz OB Sisak, Hotel Panoniju i ŠPK TOP STEP organiziraju ovu humanitarnu akciju.

Osnovni cilj ove humanitarne akcije je učiniti boravak hospitalizirane djece što ljepšim i toplijim kako ih boravak izvan doma te odvojenost od roditelja ne bi dodatno pogodili.

"Kao što i sama humanitarna kaže, sama ljubav nije dovoljna. Toj su djeci potrebna i materijalna i novčana sredstva. Riječ je o hrani za djecu, pelenama, raznim medicinskim aparatima i uređajima, slikovnice, odjeća, sve što se može donirati. Na ovu donaciju se može odazvati i putem žiro računa ili odlaskom na humanitarni događaj koji će se održati 11.2. u hotelu Panonija s početkom u 19.30", kaže Markulin.

Bolničko osoblje kao heroji bolesne djece

Bogatstvo svakog roditelja je njegovo dijete i najveća sreća kada je dijete zdravo te kada ne treba liječničku pomoć. Međutim, kada se roditelj nađe u situaciji da je dijete prisiljeno na bolničku brigu, tek onda shvati koliko je i najmanji osmjeh bolničkog osoblja ohrabrujuć i osnažujuć. Cilj je ovom akcijom senzibilizirati javnost o ovom problemu a to će se najbolje, ističe Marija Markulin, napraviti putem ove humanitarne akcije.

"U sklopu tog eventa plesati će i pjevati najmlađi jer se smatra da su oni upravo i začetnici", dodaje Markulin. Cijena ulaznice za ovaj humanitarni event, koji u hotelu Panonija počinje u srijedu 11.veljače u pola 8 je 20 kuna, a sredstva se prikupljaju u putem žiro računa, čiji broj možete pronaći na našem portalu sisakportal.hr.
 

Pročitajte više