Skandal s konjskim mesom potresa Europu: U Velikoj Britaniji privedene tri osobe

Foto: Coop

BRITANSKE vlasti uhitile su jučer tri osobe u sklopu istrage u kojoj je otkriveno da su pojedine mesnice diljem Europe prodavale konjsko meso tvrdeći da se radi o govedini, javlja CNN. Istovremeno, u Francuskoj i dalje traje istraga oko cijelog skandala, potvrdile su lokalne vlasti.

Objava o uhićenjima stigla je isti dan nakon što je objavljeno da je jedan dio konjetine uvezene iz Velike Britanije u Francusku sadržavao snažan lijek protiv bolova koji može biti opasan za ljude. Nekoliko mesnica koje su prodavale konjsko meso kao govedinu suočene su s kaznenim prijavama.

U Velikoj Britaniji uhićene su osobe zaposlene u "Farmbox Meatsu", potvrdile su lokalne vlasti. Inspektori su izašli na teren u četvrtak, a dozvole za rad su mesnicama oduzete još u srijedu. Trojica uhićenih trenutno se nalaze u pritvoru te čekaju ispitivanje.

Privođenja u Velikoj Britaniji epilog su velikog skandala koji već tjedan dana potresa Europu. Podsjetimo, tijekom proteklog tjedna u mnogim europskim zemljama otkriveno je konjsko meso koje je prodavano kao govedina. Među zemljama u kojima je prodavana konjetina nalaze se i Velika Britanija, Francuska, Švedska, Švicarska, Njemačka i Irska.

Pročitajte više