Šokantno silovanje i ubojstvo 17-godišnjakinje: Južnoafrički silovatelj osuđen na doživotni zatvor

Ilustracije: YouTube

JUŽNOAFRIKANAC Johannes Kana proglašen je krivim i osuđen na dvostruku doživotnu kaznu zbog silovanja i brutalnog umorstva 17-godišnje djevojke, javljaju strani mediji.

17-godišnja Anene Booysen preminula je u utorak, nekoliko sati nakon teškog zlostavljanja. Slučaj je potresao čitavu Južnoafričku Republiku i odjeknuo u svijetu.

Neviđene ozljede i brutalnost



Djevojka je silovana i osakaćena ostavljena na gradilištu u blizini njezine kuće u Bredasdorpu, a ubrzo je preminula u bolnici od posljedica ozljeda. Liječnici su svjedočili o težini njezinih ozljeda, a jedan je rekao da se radi o najtežim ozljedama koje je vidio u karijeri. Tadašnji predsjednik Jacob Zuma napad je opisao kao "šokantan, okrutan i potpuno neljudski".

Djevojka je prije smrti uspjela identificirati samo Kana, ali je rekla i da ju je silovalo više muškaraca. Međutim, tužitelji tvrde da je u to vrijeme bila pod teškim lijekovima i trpjela veliku bol pa je moguće da je bila dezorijentirana. Nakon događaja uhićena su još trojica muškaraca, ali su pušteni jer ih se nije moglo povezati sa slučajem. Kana je priznao da ju je silovao, ali ne i da ju je ubio.

Stopa silovanja u toj je zemlji iznimno visoka. Prema policijskim podacima, prošle je godine prijavljeno čak 64 tisuće silovanja, a vjeruje se da su deseci tisuća ostali neprijavlj

Pročitajte više