Spasioci iz olupine zrakoplova u Nigeriji izvukli 80 tijela: Uzrok nesreće kvar na motorima?

U NAJNASELJENIJOJ afričkoj zemlji danas je počelo obilježavanje trodnevne žalosti nakon tragedije u kojoj su jučer živote izgubile najmanje 163 osobe. Putnički avion nigerijske kompanije "Dana Air" srušio se jučer poslijepodne u naseljenu četvrt Lagosa. Poginulo je svih 153 putnika i članova posade, dok je broj žrtava na zemlji porastao na deset. Vlasti strahuju da bi se taj broj mogao povećati.

Spasioci su u ponedjeljak ujutro izvukli 80 tijela iz olupine zrakoplova, a potraga za žrtvama i dalje se nastavlja na opustošenom mjestu nesreće. Dvije dizalice su stigle na mjesto nesreće kako bi uklonile olupinu te olakšale spasiocima prilaz ovoj gusto naseljenoj zoni, koja se nalazi u blizini aerodroma.

POTRAGA za crnom kutijom još traje, a prema izvorima CNN-a, vrlo je velika vjerojatnost da uzrok nije bila ljudska greška. Naime, pilot je svega nekoliko minuta prije nesreće preko radijske veze signalizirao kontroli leta da ima problema sa zrakoplovom. Prijavio je da su otkazala oba motora zrakoplova, ali još nije jasno zbog čega je došlo do kvara.

Radi se o 22 godine starom zrakoplov koji je kupljen od Alaska Airlinesa. Prolazio je redovite inspekcije nakon svakih 200 sati leta, a posljednja je provedena samo tri dana prije nesreće.

Pročitajte više