Splitski kirurg svjedočio kako je spasio žrtvu silovanja u Podstrani

Foto: Index

DR. HRVOJE TOMASOVIĆ, splitski abdominalni kirurg, svjedočio je danas na suđenju 22-godišnjem Roku Šimcu, optuženom da je koncem 2012. godine u Podstrani silovao i pokušao ubiti 20-godišnju kolegicu s fakulteta.

Trosatna operacija

Kako je suđenje zatvoreno za javnost, pretpostavlja se da je Tomasović govorio o detaljima trosatne operacije kojom je spašen život studentice.

Posebna pažnja zasigurno se posvetila mehanizmu nastanka teških ozljeda i predmetu s kojim su nanijete.

Šimac tvrdi da je koristio ruku, no dr. Tomasović drži da se radi o nekakvom rotirajućem predmetu. Državno odvjetništvo u optužnici navodi tehničku napravu. Već se polemiziralo da bi se moglo raditi o štapnom mikseru, no ništa slično nije nađeno tijekom pretrage kuće u kojoj se silovanje dogodilo.

Nezabilježeno u praksi

U svakom slučaju, Tomasović i ekipa splitskog KBC-a suočili su s dotad još neviđenim slučajem u praksi. Naknadno je Tomasović uspio pronaći jedan sličan slučaj u Americi, no tu pacijentica nije preživjela.

Zanimljivo je možda da je splitski kirurg saslušan vanraspravno. Sudac Mlađan Prvan odlučio je ipak ispitati dr. Tomasovića unatoč tome što u sudnicu zbog bolesti nije pristupio branitelj Željko Gulišija.

 

Pročitajte više