Splitski liječnici bore se za život Makaranke koju je bura bacila o tlo

Ilustracija: Shutterstock

SPLITSKI liječnici bore se život 69-godišnje Makaranke, umirovljene učiteljice Bistre Spasov koja je u nedjelju navečer nastradala pod naletima orkanske bure pred hotelom Miramare. Spasov je bila na predstavi društva Zlatousti i kada je iskoračila vani, snažan reful oborio ju je na tlo. Olujna bura je posljednja dva dana puhala brzinom od 150 kilometara na sat.  

Izašla sa predstave pa završila u JIL-u na aparatima

Nesretna žena zadobila je ozljede kao da ju je pregazio tramvaj. Ima frakturu lubanje, hematom na jetri, slomljene su joj kosti lica, a ima i prijelome vratnog kralješka te prsne i lumbalne kralježnice. Odmah je prebačena na JIL splitskog KBC-a i stavljena u umjetnu komu te priključena na respirator.

Trenutno joj je stanje takvo da nije za operaciju, premda će operacija biti potrebna.

Bura već ubijala u Makarskoj

Makarska je u šoku, svi sa zebnjom čekaju vijesti iz splitske bolnice. No, stradavanje u Makarskoj pod naletom bure nije neuobičajeno. Prije 20-ak godina bura je doslovno usmrtila Slobodanku Miličević, koja se uputila u ured svog supruga, makarskog odvjetnika. Reful je bacio nesretnu Miličević na kameni zid. Udarila je glavom, što je bilo fatalno.

Pročitajte više