Spriječena deložacija u Splitu: Brat pokušava brata izbaciti na ulicu iz derutnog doma

Foto: Živi zid/Facebook

U SPLITU je danas uspješno spriječena deložacija splitske obitelji Dumanić. Kako bi pomogli Dumanićima, koje na ulicu želi izbaciti član njihove vlastite obitelji, pred kućom su se okupili i aktivisti Živog zida, ali je policija koja je došla izvršiti deložaciju ubrzo i otišla, a okupljeni su veselo uzvikivali: "Pobjeda!".

Igora i Maru Dumanić iz njihova doma želi izbaciti Igorov brat Željko. Derutnih 25 kvadrata Dumanićima je jedini dom, vrlo su slabog imovinskog stanja i žive od socijalne pomoći. Riječ je o ljudima starije životne dobi sa velikim zdravstvenim tegobama.

Igorov brat Željko Dumanić suvlasničke je dijelove predmetne nekretnine stekao temeljem Ugovora o darovanju zaključenog 27.8.2009. godine te Ugovora o doživotnom uzdržavanju zaključenog dana 20.10.1997. godine. Na osnovu ta dva ugovora upisao se kao vlasnik te je sud odredio ovrhu nad predmetnom nekretninom u kojoj žive njegov brat Igor i Mare Dumanić. No, presudom Općinskog suda u Splitu od dana 20.12.2013. godine oba su ugovora na osnovu kojih se Željko Dumanić upisao kao vlasnik utvrđeni ništavnima, te je sud naložio brisanje prava vlasništva sa njega. Čeka se pravomoćnu presudu u slučaju.

Pročitajte više