Srđa Popović: Tomislav Nikolić je neuračunljiv čovjek

LEGENDARNI beogradski odvjetnik, intelektualac i politički disident Srđa Popović u razgovoru za agenciju Anatolija komentirao je najnovije ispade predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je jučer izjavio da "u Srebrenici nije počinjen genocid". Popović je Nikolića nazvao "neuračunljivim čovjekom koji samo nanosi štetu svojoj zemlji".

"Naravno da je zabrinjavajuće i da je loše što je do toga došlo. Ovo je vrlo neugodna situacija koja neće utjecati baš najbolje na odnose u regiji. Ali, Nikolić nema velike ovlasti kao predsjednik Republike Srbije. Ne može utjecati na politiku ni na koji način. Osim toga, Demokratska stranka Borisa Tadića je jako osvetoljubivo raspoložena prema njemu. Nikolić je jako prevrtljiv čovjek, neozbiljan čovjek. On može danas reći jedno, sutra drugo, ovisno o tome kome se želi udvarati", izjavio je Popović za agenciju Anadolija.

Vjeruje da Nikolić kroz izjave kako u Srebrenici nije bilo genocida pokušava naći saveznika u predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, budući da s njim od ranije ima loše odnose. Dodik je, naime, podržavao Borisa Tadića, piše Klix.ba.

"Ne mislim da je sve to veliki problem. Nikolić je stvarno neuračunljiv čovjek. Točno je da je on predsjednik Republike, ali štetu može nanijeti samo na ovom simboličkom nivou", zaključio je Popović.

Pročitajte više