Suđenje Kristijanu Stojanoviću zakomplicirao kum koji ga je prijavio zbog ubojstva Ive Stipetića

Foto: Tino Jurić/Pixsell

KRISTIJANU STOJANOVIĆU ponovno će suditi za ubojstvo 22-godišnjeg Ive Stipetića jer je vijeće splitskog Županijskog suda preuranjeno zaključilo da je on ubojica. 

Vrhovni sud RH prihvatio je, naime, žalbu branitelja Željka Gulišije i ukinuo presudu kojom je Stojanović osuđen na 14 godina zatvora jer smatraju da je činjenično stanje pogrešno utvrđeno i da su razlozi presude i na njima utemeljen zaključak nedostatni, proizvoljni i neutemeljeni.

Kum prijavio Stojanovića

Ispao je problem sa svjedočenjem Stojanovićevog kuma Ivice Šerića, čiji je iskaz vijeće pod predsjedanjem suca Zorana Kežića nekritički prihvatilo, zaključak je Vrhovnog suda. Kao što se već pisalo, Šerić je i prijavio Stojanovića, a Državnom odvjetništvu dao je nekoliko različitih iskaza. U jednom je uz Stojanovića naznačio i Željka Rajića kao ubojicu Ive Stipetića. Poslije je od toga odustao te tvrdio da se samo radilo o Stojanoviću.

Vrhovni sud naložio je da se predmet dodijeli u rad drugom sudskom vijeću, a u ponovljenom postupku ispitat će se nekoliko svjedoka koji nisu saslušani na prvom suđenju, Rajić među ostalima.

Sat i pol dovoljno za ubojstvo i vožnju od Splita do Klisa i nazad?

Bit će potrebno izvršiti prostornu i vremensku analizu kretanja Kristijan Stojanovića, odnosno, utvrditi je li u sat i pol, koliko je izbivao iz teretane na Pujankama, imao vremena odvesti se iz Splita do Kočinjeg brda iza Klisa, smaknuti Stipetića te se potom vratiti i usput dati svog Seat Leona na pranje.

Vrhovni sud dao je dopuštenje i da se preslušaju snimke razgovora Kristijana Stojanovića prikupljene tajnim mjerama nadzora u sklopu istrage pokušaja ubojstva redara Lea Paurevića. Branitelj Gulišija tražio je to već od suca Kežića, no bio je odbijen. 

Stojanović je za pokušaj ubojstva Paurevića u lipnju 2010. godine osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora. Osuđen je i zbog droge te pokušaja ubojstva Gorana Matijevića Surle kojem je ispalio četiri hica u prsa.

Pročitajte više