Sutra pregovori Vlade i sindikata državnih službi: Tvrde da su složniji, ali ne isključuju mogućnost referenduma

IZ VLADE su izvijestili kako će se sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata državnih službi o prijedlogu novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike održati sutra.

I dok su pregovori sa sindikatima javnih službi neslavno propali pa će se odluka o izmjenama njihovog Temeljnog kolektivnog ugovora donijeti arbitražom, pregovori sa sindikatima državnih službi tek se zahuktavaju.

Početak je zakazan za 14 sati u Banskim dvorima. Podsjetimo, Vlada je na sastanku prošlog tjedna sindikatima dala prijedlog izmjena kolektivnog ugovora. Predložena smanjivanja slična su onima za javne službe, a iako su u stajalištima uglavnom složni, Boris Pleša iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika kaže kako ni oni ne isključuju mogućnost referenduma.

"Referendum je također jedna od opcija s tim što mi na našim tijelima trebamo donijeti takav zaključak koji će onda reći da trebamo otići na referendum. Kad dobijemo konačan stav Vlade i kad odemo na svoja tijela, vidjet ćemo kakav će biti stav. Može biti referendum, a može biti da se prihvaća to što se predlaže", rekao je Pleša ranije ovoga tjedna.

Pročitajte više