Sutra u Zagrebu prosvjed protiv privatizacije Imunološkog zavoda

Foto: Radnička fronta

U ZAGREBU se sutra održava prosvjed protiv privatizacije Imunološkog zavoda. Prosvjed organizira Radnička fronta.

Okupljanje će biti na Cvjetnom trgu od 11:30 do 12 sati, nakon čega slijedi prosvjedna šetnja od HZZO-a u Margaretskoj ulici preko Markova trga, Trga bana Jelačića i Zrinjevca nazad do Margaretske.

"Zdravstveni je sustav, uz obrazovni, primjer sustava na kojemu se najbolje vidi najdublja diskrepancija između potreba tržišta i općedruštvenih potreba. Potrebe tržišta bitno su usmjerene na profit manjine, a općedruštvene na blagostanje većine. To se na primjeru Imunološkog eksplicitno i vidi s obzirom da je u ovom periodu njegove obustave švicarska Octapharma u Hrvatskoj udvostručila prodaju", poručuje Radnička fronta.

Prema takvim multinacionalnim farmaceutskim kompanijama sumnjičavost je opravdana, tvrdi Radnička fronta, koja poručuje da se oštro protivi bilo kakvom utjecaju privatnih interesa u zdravstvenoj sferi zato što su ti interesi pogubni za zdravlje, njegovo očuvanje i život.

"Ne smijemo dopustiti da se na ovako surov način igraju našim životima!", poručuju iz Radničke fronte te dodaju: "Stoga izražavamo svoj interes za spas Imunološkog zavoda, što predstavlja i interes za spas zdravlja i općeg dobra za sve nas".

Pročitajte više