Švaljek: Zagrebu ne trebaju izvanredni izbori, nemamo novca za to

Foto: FAH

NEMA razloga za prijevremene izbore, poručila je Sandra Švaljek, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, u razgovoru za Yammat FM.

"Govorimo o nečemu o čemu se stalno špekulira, jednako se špekuliralo i prije četiri i pol mjeseca. Ja bih dodala da nema potrebe niti razloga za prijevremenim izborima", kaže Švaljek.

Upozorila je i da bi izvanredni izbori za gradonačelnika odgodili neke projekte. Zakon je, kaže Švaljek, takav da se u slučaju izbora u Zagrebu ništa ne bi događalo barem dva mjeseca. Također ističe da su izbori trošak koji si Zagreb trenutno ne može priuštiti.

Što se tiče primjedbi Milana Bandića da Švaljek ne realizira njegove projekte u obimu u kojem bi trebalo, zamjenica gradonačelnika ponavlja da je to ionako teško s obzirom da u gradskoj blagajni ima 700 do 800 milijuna kuna manjka.

Švaljek tvrdi da ona i Bandić imaju različit stil; ona je, kako kaže, sklonija pričati o rezultatima, a ne kako se do njih dolazi. Za suradnju s predsjednikom Skupštine Darinkom Kosorom kaže da je dobra te "ako on upozorava na neke stvari koje se ne događaju, dobro je da on na to upozorava".

Pročitajte više