Tako razmišlja Slovenija: Kraj političke krize nitko nije ni "registrirao" rješenje za Ljubljansku banku

Foto: Arhiva

Kako u Sloveniji gledaju na jučerašnji sastanak ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije, Vesne Pusić i Karla Erjavca, problem Ljubljanske banke i hrvatski ulazak u Europsku uniju, doznajemo od Saše Borojeviča s Radija Ena.

"Mogu reći da je to mnogo manji problem u očima Slovenaca, nego u očima vas Hrvata", kaže slovenski novinar i pojašnjava:
 
"U Sloveniji se u zadnje vrijeme fokusiramo na našu domaću političku krizu. Kao što vjerojatno znate, lideri najvećih parlamentarnih stranaka upleteni su u korupcijske afere. To je prouzrokovalo političku krizu i krizu Vlade, tako da su ostale teme nekako u sjeni tih domaćih problema. Što se tiče otvorenih pitanja s Hrvatskom, nekako u javnosti vlada mišljenje da će se ti problemi riješiti pravovremeno i da uopće nisu toliko veliki i komplicirani", otkriva Borojevič i dodaje kako se očekuje da će zadnja odluka biti donesena 19. veljače kada će Pusić i Erjavec ponovno sastati.
 
"Hrvatska je nama bratska zemlja, Slovenci podržavaju ulazak Hrvatske u Europsku uniju, Slovenci svake godine idu na odmor u Hrvatsku, tako da tu nekako vlada prijateljska klima", zaključuje Saša Borojevič s Radija Ena.

Pročitajte više