U Botincu počelo proljetno čišćenje Zagreba

Foto: Arhiva

POČELO je proljetno čišćenje Zagreba. Akcija se zove "Slušamo građane 24 sata 365 dana - za uredniji i ljepši Zagreb".

Gradonačelnik Milan Bandić u Botincu je krenuo je u obilazak i simbolično sa nadležnim gradskim uredima počeo umivanje Zagreba.

"Boljeg mjesta nismo mogli naći. Povijest ovog odlagališta znaju naši prijatelji i susjedi, a ovo će se očistiti za najmanje mjesec dana", rekao je Bandić.

Deponij raznog otpada na svojoj privatnoj zemlji napravio je čovjek slabog imovinskog stanja. Gradonačelnik je obećao da će uz otpad zbrinuti i vlasnika te zemlje.

"Čovjek koji je ovo sve napravio je malo bolestan, sad je u bolnici. Zaliječit ćemo ga i brinut ćemo ga kao da je dio moje obitelji. Neće mu ništa faliti, učinit ćemo mu bolje jer on sam sebi nije mogao pomoći, on je ovdje svakim danom stvarao sve više smeća"

Nakon vlasnika i smeća, Bandić je naložio da se zbrinu i psi koji su živjeli u nemogućim uvjetima.

"Pet njegovih malih pasa su zbrinuti su u azilu u Dumovcu. Moji kolege i ja ćemo sutra obići i njega koji je hospitaliziran i njegove kućne ljubimce koji će imati potpuni pravi tretman"

Zašto se tako dugo čekalo s odvozom smeća iz najvećeg privatnog deponija u Zagrebu, objasnio je Davor Jelavić iz ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

"Mi nismo smjeli započeti dok nismo dobili nalog od Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Mi smo ih molili da nam narede da to maknemo, da imamo podlogu, da nas ne bi novinari ili neki drugi prozivali da ulazimo u privatnost nečega", pojasnio je Jelavić.

Pročitajte više