U Ukrajini ubijeno 11 civila: Uznemirujuće snimke najkrvavijeg napada nakon primirja u prosincu

Screenshot: YouTube

JEDANAEST civila ubijeno je jučer u bombardiranju barikade ukrajinske vojske pri čemu je pogođen autobus na proruskom separatističkom istoku, a radi se o najkrvavijem napadu nakon primirja 9. prosinca. Lokalni mediji su u utorak objavili uznemirujući videozapis posljedica napada kojeg je snimio ukrajinski vojnik. Zapis nije primjeren za osobe mlađe od 18 godina.



Podaci su porasli tijekom noći s utorka na srijedu na 11 mrtvih jer je jedna žena preminula od ozljeda u bolnici, po regionalnoj upravi Donjecka.

Ti se smrtni slučajevi dodaju poginulom ukrajinskom vojniku i trima civilima u Donjecku i regiji, o čijoj je pogibiji javljeno tijekom jutra, dan nakon neuspješnih pregovora u Berlinu oko organiziranja mirovnog summita s ukrajinskim, ruskim, njemačkim i francuskim čelnicima.

Do drame je došlo blizu barikade ukrajinske vojske na strateškoj cesti koja povezuje separatističko uporište Donjeck i Mariupol, na obalama Azovskog mora, zadnji veliki grad na istoku pod nadzorom ukrajinskih vlasti.

Na fotografijama koje je objavila vojska vidi se autobus bez stakala s tijelima žena u unutrašnjosti.

Pročitajte više