U ime obitelji: Nećemo objaviti odakle nam novac za kampanju!

Foto: HRT

INICIJATIVA U ime obitelji odbija otkriti odakle im novac kojim su financirali skupljanje potpisa, a sada i kampanju za referendum o ustavnoj definiciji braka.

Ivan Munjin, član organizacijskog odbora inicijative U ime obitelji gostovao je u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo, te vrlo otvoreno kazao da ne namjeravaju otkriti imena svojih donatora.

"Financiramo se donacijama građana. Nama su prije svega dragocjene donacije volonterskog rada, a financiramo se donacijama građana. To su muškarci i žene, obitelji, različite udruge, pravne osobe. Mi smo u lipnju na internetu objavili financiranje naše udruge. To je sve po zakonu i više nego što zakon propisuje i ako postoji bilo kakva potreba, državne institucije će provjeriti financiranje udruge 'U ime obitelji'", kaže Munjin.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je inicijativu U ime obitelji da najkasnije 24 sata prije održavanja referenduma objave odakle im novac. Munjin kaže da to nemaju namjeru učiniti. Štoviše, poručuje da je DIP istupio od svojih ovlasti i svrstao se na stranu antireferendumske kampanje.

"Nije praksa Venecijanske komisije i europskih standarda, da se ljude javno napada. Zbog antireferendumske kampanje nećemo objaviti donatore", kaže Munjin.

Pročitajte više