"U ime obitelji" pisali Milanoviću: HEP stradalima u poplavama treba oprostiti dugove

Foto: Hina

UDRUGA "U ime obitelji" zamolila je danas u pismu premijeru Zoranu Milanoviću otpis dugova HEP-u poplavljenima na području Sisačko-moslavačke županije u veljači, kao što je to učinjeno za poplavljene u županjskoj Posavini u svibnju.

Udruga ističe da se hrvatske građane u nevolji mora tretirati jednako, pa bi i stradalima u poplavama u veljači trebalo omogućiti otpis dugova za struju.

Slažemo se da su razmjeri štete u Posavini puno veći, no podsjećamo da su i stradali u poplavama u Sisačko-moslavačkoj županiji dobili astronomske račune za struju, jer su danonoćno imali uključene pumpe za vodu, a kasnije i sušilice. Neke obitelji, radi mogućih budućih dugova HEP-u, nisu čak niti upotrijebile električne pumpe, ističe udruga.

U pismu se također podsjeća da je HEP grupa nedavno nabavila 578 osobnih automobila vrijednih 174,7 milijuna kuna, za koje HEP nije podignuo kredit, već ih financira iz vlastitih sredstava.

Očito je HEP je ostvario značajnu dobit, kada može financirati tako veliku nabavu, pa bi mogao i oprostiti dugove stradalima u poplavama, napominje "U ime obitelji".

Pročitajte više