U naletu mopeda kod Varaždina poginula 67-godišnjakinja

Ilustracija: Arhiva

U NALETU mopeda u Bartolovcu pokraj Varaždina, na državnoj cesti D-2, jutros je poginula 67-godišnja žena, izvijestila je PU varaždinska.

"Danas, 15. srpnja oko 7.35 sati, na državnoj cesti D-2 u Bartolovcu, na raskrižju Varaždinske i ulice Kračina, u prometnoj je nesreći smrtno stradala 67- godišnja žena. Ona se kretala pješke ulicom Kračina, te je dolaskom do raskrižja sa Varaždinskom ulicom, započela neoprezno prelaziti kolnik iste, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. U tom je trenutku u nju udario moped kojim je iz smjera Šemovca upravljao 20-godišnjak. Od siline udara, pješakinja je odbačena na kolnik, te je preminula na mjestu događaja. Smrt je konstatirala liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Vozač mopeda je ozlijeđen, te prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Očevid je u suradnji s policijskim službenicima obavio zamjenik Općinske državne odvjetnice u Varaždinu, koji je i odredio obdukciju preminule. Za vrijeme trajanja očevida, sve do 9.50 sati, promet navedenom dionicom državne ceste bio je obustavljen, te se odvijao obilaznim pravcima.Nesretna je žena deveta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2014. godini", priopćili su iz policije.

Pročitajte više