U proljeće kreće obnova zagrebačke tržnice Dolac

Foto: www.trznice-zg.hr

U TRAVNJU iduće godine trebala bi krenuti obnova tržnice Dolac. Iako je obnova bila u planu ove godine, to se još nije pokrenulo, no dogovorena je suradnja između grada Zagreba i Zagrebačkih tržnica, pa bi tako radovi trebali započeti u travnju 2014.

"Tržnice Zagreb su pristale napraviti projektnu dokumentaciju za obnovu tržnice Dolac na način da ćemo je mi financirati kod firme Consulting u visini od oko 490 tisuća kuna. Ta projektna dokumentacija bi trebala biti gotova negdje do kraja ove godine", rekao je glasnogovornik Zagrebačkih tržnica Miroslav Pupić Bakrač.

U prvoj fazi kreće se sa obnovom hale same tržnice, a u drugoj fazi u obnovu plohe gdje se sada nalaze štandovi. "U idejnom projektu je zamišljeno da se na plohi tržnice Dolac napravi pozornica. Time bi Dolac, kada prestane raditi kao tržnica, u poslijepodnevnim satima bude javna površina na kojoj se mogu događati razne manifestacije."

Tako bi se dio promocija i raznoraznih smotri sa Trga bana Jelačića prebacio na sam plac, koji je turistima jedna od najomiljenijih destinacija.

Prvi dio sanacije kreće krajem travnja, dok bi drugi dio koji uključuje gornji dio tržnice počeo u srpnju, kada bi se štandovi privremeno preselili na drugu lokaciju. Glasnogovornik tržnica Miroslav Pupić Bakrač kao prvu lokaciju vidi glavni zagrebački trg.

"Jedno od prvih mjesta na koju bi izmjestila bila bi ploha Trga bana Jelačića. Nekada je tržnica tamo i bila, a ako se ne dogovorimo s gradom za tu plohu bit će negdje drugo u blizini. Uglavnom, naši će prodavači moći raditi"Osim tržnica grada Zagreba, obnovu će financirati i grad Zagreb, ali i strukturni fondovi Europske unije, navodi Pupić Bakrač.

Pročitajte više