Ubijen u obračunu narkokartela? Sin prominentnog meksičkog političara pronađen mrtav

SIN BIVŠEG čelnika najmoćnije meksičke političke stranke pronađen je mrtav u malenom gradiću južno od granice sa Sjedinjenim Američkim Državama, na području koje je poznato po čestim sukobima narkokartela, javlja Reuters.

Tijelo Josea Eduarda Moreire, sina uglednog političara, bivšeg guvernera države Coahuila i bivšeg čelnika Institucionalne revolucionarne stranke Humberta Moreire, pronađeno je u blizini grada Ciudad Acuna u srijedu kasno navečer. Nekoliko sati prije nego što je pronađeno njegovo tijelo, obitelj je prijavila njegov nestanak. Prema prvim informacijama, radi se o ubojstvu vatrenim oružjem.

Institucionalna revolucionarna stranka vladala je Meksikom između 1929. i 2000. godine i pretpostavlja se da će u prosincu ponovno preuzeti vlast, a njezin predsjednik Enrique Pena Nieto postati premijerom.

Moreira je ostao potpuno šokiran ubojstvom te je krivnju svalio na članove lokalnih narkobandi. "U životu sam se morao nositi s mnogo teških situacija, ali ovo ne mogu podnijeti. Ubili su mi sina, dvaput su da upucali u glavu. Očekujem da će pravda biti zadovoljena", kazao je potreseni Moreira.

Više od 60.000 osoba ubijeno je u ratovima narkokartela otkako je predsjednik Felipe Calderon objavio rat narkobandama krajem 2006. godine.

Pročitajte više