Udruga hrvatskih branitelja apelira: "I naš suborac Veljko Marić treba biti vraćen u Hrvatsku!"

VELJKO MARIĆ osuđen je 23. rujna 2011. godine u Beogradu na 12 godina zatvora na temelju optužnice za ubojstvo Petra Slijepčevića u listopadu 1991. godine na području Grubišnog Polja. Na beogradskom Odjelu za ratne zločine Prizivnog suda u ožujku ove godine potvrđena je prvostupanjska presuda kojom je Marić osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Petra Slijepčevića u Grubišnom Polju.

Udruga hrvatskih branitelja uputila je apel u kojem traži da se Marića vrati u Hrvatsku, tvrdeći da su i njemu, kao i generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, podmetani i izmišljani dokazi.

"Kako smo završili s proslavom pobjede hrvatske nacije i pred cijelim svijetom pokazali da smo vodili Domovinski obrambeni rat, da smo časno i u skladu sa svim vojničkim normama koje propisuju pisana i nepisana pravila ratovanja pobijedili fašističko agresorsku velikosrpsku najezdu, posao nije završen.

Kako su izmišljani i podmetani dokazi hrvatskim generalima u Haagu, tako su izmišljani i podmetani dokazi našem suborcu Veljku Mariću.

Ovim putem UHB 1990-1996 RH, pozivaju medije, dužnosnike hrvatskih institucija i Braniteljske Udruge da sukladno tomu i tim načelima u svojim istupima i djelovanju kazuju i upućuju na to da još jedan branitelj treba biti vraćen u Hrvatsku", apeliraju iz Udruge.

Pročitajte više