Ugašen požar na Diokijevom postrojenju na Žitnjaku

Foto: Dioki.hr

U POGONU Diokija na zagrebačkom Žitnjaku došlo je do požara u jednom od postrojenja. Nije bilo opasnosti od širenja, poručili su iz JVP Zagreb.

Požar koji je oko 11 sati izbio na rashladnom tornju jednog od postrojenja u pogonu Diokija na zagrebačkom Žitnjaku saniran je, a ozlijeđenih nema, saznaje Hina iz Javne Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Riječ je o tornju koji nije u uporabi te je u tijeku njegova demontaža, a požar je izbio na plastičnim saćama tornja koje su se zapalile uslijed trenja bušilice prilikom rada na demontaži.

"Ljude je malo zbunilo, jer se vidjelo malo dima"

Nakon zaprimljene dojave o požaru u 11 sati tri vozila Vatrogasne postrojbe Zagreb izašla su na intervenciju, koja je završena u 12 sati.

''Došli smo s tri vozila i 11 vatrogasaca. Međutim, radilo se samo o požaru plastičnog filtera i elektromotora kod demontaže rashladnog tornja. Požar je bio lokalnog karaktera, tako da naša intervencija nije bila potrebna, već su to tvorničke snage same riješile'', rekao je Media servisu šef smjene zagrebačke JVP, Miroslav Merčep.

Iz JVP Zagreb umiruju stanovnike obližnjeg Resnika i poručuju kako nema ugroze za okolinu. Opasnosti od širenja požara nije bilo, niti je itko od radnika bio u neposrednoj opasnosti, saznaje se iz JVP-a.

Okolnim naseljima zbog ovog incidenta, kaže Merčep, nije prijetila opasnost. "Ljude je malo zbunilo, jer se vidjelo malo dima. Jedina opasnost koja je bila jest malo neugoda, ali ništa drugo nije prijetilo da se prošili ili da eskalira u neki incident", poručio je voditelj smjene JVP Zagreb.

Mjesto događaja osiguravaju vatrogasci JANAF-a.

Pročitajte više